Nieuws

ABC Autoservice

abc Autoservice – betrokken, betrouwbaar, transparant – de absolute top in auto-onderhoud in Nederland. Voor de particuliere en voor de zakelijke automobilist. Onze specialisatie is het onderhouden van alle merken auto’s – op de enige manier die we kennen: de allerbeste! Onze innovatieve technologieën en hoogopgeleide technici staan daar garant voor. abc Autoservice – a better car!”

Kleine schades repareren

Kleine schades zoals parkeerschade en gebruikerskrassen zijn een dagelijkse ergernis. Er zijn diverse specialisten die kosteneffectief kleine schades kunnen repareren met spotrepair of simpelweg door zorgvuldig de auto te polijsten.

Auto spuiten of auto wrappen

De lak van de auto krijgt te vaak weinig aandacht. Voor je het weet ontstaan er lelijke roestplekken, met als gevolg dat een auto afgekeurd kan worden en dat de auto beduidend minder waard wordt. Wil je meer weten over auto spuiten of autolak, neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Auto wrappen is snel heel populair geworden als alternatief voor auto spuiten. Het is goedkoper en het beschermd je originele autolak tegen weersinvloeden en krassen. Je kunt de gehele auto wrappen of delen ervan. Ben je de car wrap weer zat, dan kun je het eenvoudig verwijderen. Car wrap folie is er in allerlei soorten en maten. Diverse bedrijven zijn hierin gespecialiseerd. Ook zijn er diverse webshops waar je het zelf kunt kopen.

Zomer voorbij, winteronderhoud komt eraan

Auto onderhoudNiets zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Om dit te voorkomen is onderhoud heel belangrijk. Je zou kunnen besparen op onderhoud. Maar dat houdt een risico in. Hogere kosten voor reparatie, kans op pech maar ook de veiligheid kan in het geding komen. Een goed onderhouden auto met een onderhoudsboekje levert bij inruil meer op en is meestal makkelijker te verkopen.

Je zult denken, ik heb net mijn auto laten checken voor de zomer voor de vakantie, voorlopig zit het wel goed met de auto. Echter nog even en de herfst staat voor de deur. Hier staat eigenlijk al het winteronderhoud voor de auto. Hiervoor moeten onder andere in goede staat zijn en voldoende profiel hebben. Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk om dan over te stappen naar winterbanden.

Wellicht vind je het overdreven om per seizoe onderhoud te plegen aan de auto. We raden aan om minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te doen. Wat houdt een onderhoudsbeurt aan je auto eigenlijk in?

  • Het goed onderhouden van je auto zorgt ervoor dat je in een veilige, betrouwbare auto blijft rijden.
  • In een onderhoudsbeurt wordt je auto geïnspecteerd op 50 tot 100 punten. Die punten worden specifiek voor jouw auto voorgeschreven door je autofabrikant, net als het onderhoudsinterval.
  • Voor nieuwere auto’s wordt een onderhoudsbeurt ook wel gepland op basis van je rijgedrag.
  • Het vervangen van de (motor)olie en de (motor)oliefilter zitten vaak standaard in een onderhoudsbeurt. Cruciale onderdelen en vloeistoffen als remmen, banden, ruitenwissers, remvloeistof en uitlaat worden altijd geïnspecteerd.

Wij raden onder andere Bosch Car Service aan voor de grote en kleine beurt van de auto.